Enja
Mari
Platon
Aina
Sebastian
Leonora
Sjur
Leonara S.
Fra workshop med 4. klasse, Frogner skole
KunstSkansens filosofi handler om å ta barn og deres møte med kunstnerisk praksis på alvor, vi kaller det Barnas KunstSkanse. Her skal det være rom for at barna fritt kan kombinere hånden og tankens arbeid, der selve undersøkelsene i prosessen og oppdagelsene de gjør underveis er viktigere enn resultatet.
Aktuelle prosjekter
«GRIPE FOR Å BEGRIPE» er tema for et interaktivt, pedagogisk kunst- prosjekt for barn og unge arrangert av kunstnere fra KunstSkansen på Blaker Skanse. Prosjektet består av syv ulike workshops fordelt over to år. Overbyggende for prosjektet er å gi kursdeltakere erfaringer med materialer gjennom ulike håndverksprosesser og ved å bruke naturen, hendene og kroppen på nye måter og dermed aktivisere flere sanser.
Undervisningspakken som presenteres er rettet mot barn og unge, der fokuset er sansning, nysgjerrighet, og mestring av ulike teknikker. Alt foregår på vakre Blaker Skanse som i seg selv er en opplevelse full av historie.
Workshops:
ARTIKULASJONER, kursleder Astrid Heimer
FOTOGRAFI, kursleder Nina Staff
INSEKTHOTELL, kursleder Maria Jonsson
TIDENS METALL, kursleder Ronja Allum
GRIP TAK I TRE, kursleder Ulrike Niederberger
MØTE MED VEGGEN, kursleder Arne Rygvold
REDESIGN & OMSØM AV KLÆR, kursleder: Veronika Svensson Glitsch
Mer info: Arne Rygvold (prosjektleder)
Tidligere prosjekter
ROM FOR DRØMMER 2017
HVA? Barnas KunstSkanse handler om å få besvart to viktige spørsmål: Hva er det egentlig kunstnere driver med hele dagen? Hva befinner seg på innsiden av hodene til folk som er mellom 8 og 12 år?
HVORFOR? Barnas KunstSkanse er et stort eksperiment designet for å kunne gi oss svaret på disse, to av verdens store mysterier. På lurt vis ønsker vi å oppnå dette med å kombinere spørsmålene og lage et nytt spørsmål:
HVORDAN? Hva skjer om kunstnere, disse som driver med mystiske ting hele dagen, inviterer en gruppe barn fra 8 til 12 år for å drive med mystiske ting hele dagen sammen med dem?